Skip to main navigation Skip to main content

Keuze stress in de zwangerschap?

1 November 2020

Hoe stel ik de 3 goede vragen?

Als je zwanger bent zijn er veel keuzes te maken. Om een paar voorbeelden te noemen: wil je thuis bevallen of in het ziekenhuis? Wil je extra onderzoek doen om  afwijkingen bij jullie kindje op te sporen? Als je iets tegen te pijn wilt tijdens de bevalling, wat is dan mogelijk? 

Om de goede keuzes te maken is het belangrijk dat je betrouwbare informatie van professionals krijgt. Daarnaast kun je ook leren van ervaringen van anderen. In de cursus ZWNGR bieden we beiden aan. Naast informatie van professionals, stellen we je regelmatig vragen. Waardoor je nadenkt over de informatie die je hebt gelezen of gezien in filmpjes. De cursus ZWNGR is gemaakt door zowel ervaringsdeskundigen als professionals. 

Als je bij de verloskundige of dokter bent, heb je altijd meerdere mogelijkheden waaruit je kunt kiezen. Welke zorg en keuzes je maakt hangt van een aantal zaken af. Bijvoorbeeld van jouw situatie thuis en wat je belangrijk vindt voor jou en jullie kindje. Jouw verloskundige of gynaecoloog helpt je deze zaken op een rijtje te zetten.
Stel de 3 goede vragen!

Wat jou gaat helpen zijn de 3 goede vragen. Die vragen zijn:
1. Wat zijn mijn mogelijkheden?
2. Wat zijn de voordelen en nadelen van die mogelijkheden?
3. Wat betekent dat in mijn situatie?

Deze vragen nodigen jouw verloskundige of gynaecoloog uit om goede informatie te geven en een open gesprek met jullie te voeren. Met elkaar kun je vervolgens beslissen welk behandeling of zorg het beste bij jou past. Wil je meer weten over de achtergrond van deze 3 goede vragen? Ga dan naar https://3goedevragen.nl/zwanger/
Ik wens jullie goede gesprekken met je zorgverlener en gebruik de cursus ZWNGR om vooraf betrouwbare informatie te krijgen.

Groetjes, Linda Rentes