Skip to main navigation Skip to main content

In Shape blijven juist nu je zwanger bent!

11 January 2019

Minstens een half uur beweging per dag is voor iedereen gezond. Ook tijdens de zwangerschap. Fit en actief zijn én blijven draagt namelijk bij aan een goede zwangerschap en bevalling. Veel vrouwen kunnen tot ver in de zwangerschap op een matig intensief niveau blijven bewegen. 

Waarom regelmatig te sporten en bewegen tijdens je zwangerschap?

  • Je verkleint de kans op complicaties tijdens de zwangerschap
  • Je bloedsuikerspiegel blijft  beter in balans waardoor de kans op zwangerschapsdiabetes afneemt
  • Sporten zorgt ervoor dat je minder vet opslaat, waardoor je minder in gewicht aankomt
  • Je blijft fit en in bouwt conditie op,

Dit maakt het makkelijker om je groeiende buik te dragen. Het helpt je tijdens de bevalling. Je kan je vaak beter ontspannen en je lijf kan de inspanning die hoort bij de bevalling vaak beter aan. Het bevordert je herstel na de bevalling.

Wandelen, zwemmen, fietsen en fitness zijn activiteiten die je lang kunt doen. In de cursus ZWNGR hebben we  speciaal voor jou Training for Mama’s opgenomen. Dit is een online trainingsprogramma wat je thuis of op de sportschool kan doen.

Wie heeft dit geschreven? Dat is Jorn, eigenaar van Training for Mama’s. Hij is gespecialiseerd in trainen tijdens en na de zwangerschap. Met zijn online programma ‘Gezond, fit & zwanger’ helpt hij jou om fit te blijven tijdens je zwangerschap. Dit gaat je onder andere  helpen je op een goede manier te ademen, ook bij inspanning. Dat heb je nodig als je straks de weeën op gaat vangen.

Hij vindt het ook leuk als je bij hem komt trainen in Amsterdam. Kan hij je nog beter helpen. Meer weten? Kijk dan in de cursus ZWNGR en schrijf je in!  

Sporten en bewegen bij jou in de buurt
Wil je weten welke sportactiviteiten voor zwangeren worden georganiseerd bij jou in de buurt? Veel verloskundigen hebben in de wachtruimte folders van activiteiten  voor zwangeren, zwangerschapszwemmen, -gym en –yoga. Je kan het ook aan je verloskundige vragen tijdens je consult. Woon je in Amsterdam, ga dan eens bij Jorn kijken op de  sportschool.

 
Veel plezier met sporten!

Linda Rentes