Skip to main navigation Skip to main content

Betaald partner verlof

8 October 2019

Betaald partnerverlof bij geboorte in opmars

Hoe zit jou partner verlof eruit?
Het krijgen van een baby trekt ook een flinke wissel op het leven van de vader/partner. Daar komt gelukkig steeds meer aandacht voor. Het verlof rond de geboorte is uitgebreid en nu volgen een aantal grote bedrijven met een regeling die partners de mogelijkheid geven een actieve rol te spelen in de eerste 6 weken van jullie kind. Hulde voor deze regeling!
In 2020 biedt een aantal grote bedrijven zes weken volledig betaald partnerverlof aan bij de geboorte van een kind. Onder meer bottelaar Coca-Cola European Partners en de Goede Doelen Loterij doen dat na een samenwerking met vrouwennetwerk Women Inc. Nog acht bedrijven, waaronder ABN AMRO, dat afspraken meenam in de cao-onderhandelingen, werken aan de invoering.

Daarmee doen die bedrijven meer dan hun wettelijk plicht. Partners krijgen sinds begin dit jaar vijf vrije dagen bij de geboorte van een kind. Pas vanaf 1 juli kunnen ze tot zes weken partnerverlof opnemen, waarbij ze voor 70 procent worden betaald. Dan wordt namelijk de Wet Invoering Extra Geboorteverlof (WIEG) van kracht.

De bedrijven die met Women Inc. samenwerken vullen het salaris van de partner aan. Ze zien in het partnerverlof een manier om meer gelijkheid op de werkvloer te creĆ«ren. Ook worden de zorgtaken zo beter verdeeld, wat zou kunnen leiden tot een beter positie van vrouwen op de arbeidsmarkt. 

Wil je nu nog meer weten over verlofregelingen als je een baby krijgt, volg dan de cursus ZWNGR.nl  Daar vind je alle informatie die je nodig hebt.

Linda Rentes, 

bron: ANP