Skip to main navigation Skip to main content

Ons blog

Het laatste nieuws over ZWNGR! vindt u hier.

Hoe voorkom je dat de dag van de bevalling de rotste dag van je leven wordt?

11 februari 2019

Met deze prikkelende titel hield Claire Stamrood, gynaecoloog in opleiding en onderzoeker bij het AMC, een lezing bij de universiteit van Nederland. Wat kun jij er zelf aan doen om van deze dag de mooiste dag van je leven te maken? En wat kan jou verloskundige of gynaecoloog daaraan bijdragen? meer lezen...….

Verstrooidheid in de Zwangerschap, Feit of Fabel?

27 januari 2019

Ik heb mij altijd afgevraagd hoe het toch kan dat zelfs de meest georganiseerde types in de zwangerschap zoveel vergeten. Ook ik had daar vreselijk last van in mijn zwangerschappen. Dit is een bekend fenomeen, herkenbaar voor velen? Maar hoe komt dat ? En kan je het niet voorkomen? Meer lezen.......

In Shape blijven juist nu je zwanger bent!

11 januari 2019

Minstens een half uur beweging per dag is voor iedereen gezond. Ook tijdens de zwangerschap. Fit en actief zijn én blijven draagt namelijk bij aan een goede zwangerschap en bevalling. Veel vrouwen kunnen tot ver in de zwangerschap op een matig intensief niveau blijven bewegen.
Waarom regelmatig te sporten en bewegen tijdens je zwangerschap? Lees meer......

Oud en Nieuw

28 december 2018

Oud en nieuw vieren met een baby opkomst kan super leuk zijn maar ook een hele uitdaging. Oliebollen, appelflappen, bubbels zonder alcohol zijn de uitdagingen waar je als aanstaande moeder voorkomt te staan deze laatste dagen van 2018. Lees meer...….

Gezonde Leefstijl: extra belangrijk na herhaalde miskramen

4 december 2018

Het komt niet vaak voor dat vrouwen meerdere keren een miskraam krijgen. Als dat wel gebeurt, dan is in ruim de helft van de gevallen de oorzaak van de miskraam onbekend. ''Het is belangrijk dat deze vrouwen gezond leven en dat ze daar op een jonge leeftijd mee beginnen” Lees meer......

Wat te doen als man bij de bevalling? Doe je niets, dan doe je alles

30 november 2018

Tijdens iedere bevalling komt er een moment dat je het als vrouw niet meer ziet zitten. Als die paniek toeslaat, heb je als partner een heel belangrijke rol. Jij bent haar steun en toeverlaat én motivator op dat moment. Lees meer …..

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5